Ruteskift og reparasjon

Har du fått skade på bilruten? Vi hjelper deg!

Ved bilglass skader (feks steinsprut) reparerer vi og/eller skifter skadet bilrute. I noen tilfeller trenger ikke ruten å byttes, da reparerer vi den i stedet. En steinsprutskade er en begynnende sprekk, som kan utvikle seg ved temperatur svingninger. Å reparere en steinsprutskade er kostnadsfritt, du betaler ingen egenandel, forutsatt at bilen har kasko eller delkasko.

Reparasjonen tar ca 1 time og kan utføres mens du venter.
Er ruteskaden blitt til en større sprekk, må bilglasset som regel skiftes. Egenandelen for bytte av hele bilglasset avhenger av forsikringsselskapet, men vanligvis ligger det på ca kr 2000 og medfører ikke bonustap. Skifte av rute tar ca 3 timer.
Enten du bytter eller reparerer ruten så hjelper vi deg med alt i forhold til forsikringsselskapet.

Hvorfor er det så viktig å velge et Toyota-verksted?

Toyota har avtale med noen få bilglass fabrikanter og setter strenge kvalitetskrav til produsentene. Vi leverer kun originale ruter og setter krav til passform og sikkerhet. De fleste biler har i dag selvbærende karosseri og er konstruert slik at rutene er en viktig del av bæringen i karosseriet. Vi har obligatoriske kurs på Toyota bilglass og sikkerhetssystemer. Det er avgjørende å benytte riktig kalibreringsutstyr for å kalibrere sensorer og sikkerhetssystemer.

Bilene har mange tekniske funksjoner som er montert i eller i tilknytning til frontrute. Herunder varslingssystemer som øker fører/passasjer sikkerheten:

- Lys/regnsensor

- Line assistent

- Head Up funksjon

- Filter som styrer klima-anlegget

- Polyurethane basert rutelim